2011. augusztus 28., vasárnap

Megijednek a tolvajok a mechanikai védelmi rendszerektől?

Sokan állítják egy felkészült profi autótolvaj számára semmi sem jelent akadályt, ebben pedig igazolhatják őket olyan sikerfilmek, mint a Halálos Iramban 1,2,3,4....stb.

Azonban ők gyakran elfelejtik a valóságban nehéz ekkora összeesküvést összehozni, leggyakrabban nem a hiper-luxusautókat lopnak el, (mert ugye abból csak igen kevés akad), az eszközök pedig merőben mások. A realitás autótolvajainak nem adatnak meg a romantikus körülmények vagy a kimeríthetetlen szuper-technikai források. Ám tény, aki nagyon szeretné elviszi a kocsit, a mechanikai védelem önmagában nem sokat oszt vagy szoroz  ebben.


Egy kezdő tolvaj számára biztosan akár egy mechanikai zárszerkezet is elrettentő lehet. A valamivel tapasztaltabbaknak már nem jelent akkora problémát. A zárszerkezetekkel jól bánó tolvaj számára néhány másodperc kinyitni az ajtót, aztán még egy fél leszerelni a váltó-, kuplung-, vagy kormányzárat. Persze minél több ilyen van, annál több időt vesz igénybe a kocsi eltulajdonítása. Azonban autótulajdonosok is ráunnak minden este feltenni 4-5 különböző zárat, aztán reggel levenni, türelemjáték. A bűnözőknek csupán azt kell kivárniuk, mikor lankad a figyelem, hogy könnyebben férhessen a zsákmányhoz. Ezen felül a mechanikai zárak csupán a teljes autó ellopását akadályozzák, pedig gyakran a kocsiban lévő értékek vonzzák inkább a tolvajokat: rádiók, akkumulátorok, laptopok, telefonos, fényképezőgépek.

A mechanikai zárak kiváló kiegészítői lehetnek az elektronikus riasztó és védelmi rendszereknek, hiszen amíg a károkozó a mechanikai akadályok elhárításával foglalkozik, addig egy modern riasztástechnika már el is indította a segítséget, riasztotta a diszpécser szolgálatot és/vagy a tulajdonost.Önmagukban azonban nem nyújtanak teljes védelmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése