2011. augusztus 8., hétfő

A GPS, az tuti!

A GPS még a biztosítónál is kedvezményre jogosít, mármint ha kocsinkba van szerelve. A GPS nyomkövető rendszer mindig meghatározhatóvá teszi az autó helyzetét. Ráadásul az autótolvaj nem veszi észre szükségszerűen a készüléket, így gyanútlanul  folytatja munkáját, amíg a kiérkező rendőrség/járőrszolgálat fel nem tartóztatja. A GPS nagy előnye, hogy egy rendszerhez tartozik és csak úgy hatástalanítható, ha előtte behatolnak a kocsiba (betörik az ablakot, felfeszítik a zárat vagy csak babrálnak a zárszerkezettel). Így  van idő a riasztás kiküldésére, mielőtt még hatástalaníthatnák. A GPS akkor is riaszt, ha a GSM rendszert blokkolják.

A GPS riasztó egy olyan rendszer, amely műholdkövetéssel bármikor lokalizálhatóvá teszi az autót, távfelügyeleti szolgálat tartozik hozzá - riasztja a diszpécser szolgálatot és a tulajdonost is -, akik képesek bizonyos funkciókat aktiválni, mint az indításgátló vagy a motorblokk. Minden kocsinál egyedi a kialakítása és a szolgáltatásokat is a kocsitulajdonos választja ki. Kombinálható hagyományos szirénás riasztóval is, ám arra már nem figyelnek fel eléggé.

A távfelügyelet diszpécser szolgálta, amint rendellenességet tapasztal, máris küldi a megfelelő segítséget, illetve beindítja a lopást akadályozó funkciókat. A tolvajokat tehát nagy eséllyel tetten érik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése