2011. augusztus 21., vasárnap

Autótolvajt fogtak a rendőrök Veszprémben

Nemrég zajlott le a Veszprémi Utcazene Fesztivál, ahol nem csak a zenészek, hanem a rendőrök is sikert arathattak, amennyiben visszaszolgáltathattak egy ellopott autót a tulajdonosának.

A tulaj július 9-én jelentette be autója eltűnését, és valószínűleg már nem is remélte, hogy megkerül a kocsi. Azonban szerencséje volt. A szinte teljesen védtelen autót, - lakótelepi parkolóban, mindössze kulcsra zárva hagyta ott gazdája - pontosabban annak sofőrjét, a fesztiválon igazoltatták a rendőrök, ugyanis ittasan vezette a kocsit. Az autó ellenőrzése során pedig kiderült, a jármű körözött.

Jól végződött tehát a történet kocsi és gazdája számára. Ritkán esik meg, hogy egy eltulajdonított autót viszontláthatnak a gazdájának, hacsak nem ajánlják fel neki visszavásárlásra. A tanulság pedig az lehet, hogy ha nem tudjuk ingóságainkat biztos helyen tartani, legalább vértezzük fel valamivel, ami megóvhatja a tolvajoktól és ellehetetleníti a kocsi nyomtalan továbbadását. A egyik legbiztosabb módszer a GPS nyomkövető beszereltetése, főleg ha az autó egész éjjel egy köztéri parkolóban dekkol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése