2011. október 12., szerda

Dolgozik a tolvaj agy

Vajon mikor találja ki egy autótolvaj, hogy ellopja a kocsinkat? Számít az autó típusa vagy márkája? Talán csak a védelmi rendszertől függ melyik kocsit viszik?

Statisztikák alapján egyes autók sokkal népszerűbbek az autó tolvajoknál mint mások. Következésképpen a megrendelők és a tolvajok is mindig bizonyos típusokra buknak. 

Természetesen a luxusautókra mindig van kereslet. Így azokat mindig érdemes a legkorszerűbb riasztórendszerrel és mechanikus zárakkal ellátni. Figyelni, hogy hol parkolunk vele és természetesen soha ne hagyjuk ott a kocsit járó motorral egy percre sem. Ezeket kevesen is keresik, pont a biztonságuk miatt csak a legjobban felszerelt mindenre elszánt tolvajok próbálkoznak velük.

Ugyanakkor magasan vezetnek azok a kocsik, amelyek nagyon népszerűek a vásárlók körében. A legtöbb ilyen elkötött darab alkatrészként végzi szerte szét kelet Európában. Ezeknél a kocsiknál nagyon bejön, ha komolyabb biztonságtechnika áll mögöttük, mert ugye könnyű belőle másikat találni. Logikus, hogy azt viszik, amelyiket könnyebb.

A lényeg egy, hogy ne elégedjünk meg a gyári riasztóval, mert azt könnyű kiiktatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése