2011. szeptember 17., szombat

Legendás autók - a Batmobile anno és most

Batman híres autója, fantasztikus felszereléssel, zseniális kütyükkel és nem utolsó sorban impozáns megjelenéssel csábítja az autórajongókat is a mozikba. Amióta csak Batman filmeket gyártanak a Batmobile egyre szebb, modernebb és csillogóbb lett. Minden filmben található rajta valami olyan, - az adott korban elképzelhetetlen - fejlesztés, ami ámulatba ejt és az átlag autóvezető álmait testesíti meg, sőt túl is szárnyalja.

Érdekes, hogy sosem lopták el. Persze, hiszen Batman kocsiját olyan páncél fedi, ami keményebb mint bármilyen anyag a Földön, az üveg törhetetlen és tele van szonárokkal és lézerekkel. Ráadásul oda megy, ahová Batman hívja, méghozzá sofőr nélkül. Így valóban semmi szükség különösebb autóvédelmi rendszerekre lehetetlen benne kárt tenni és bármikor a tulajdonos parancsára útvonalat vált. Nem is csoda, ha mindenki érdeklődését felcsigázza.

Az elmúlt hónapban pedig kijött a legújabb modell. Az eddigi legprofibb Batmobile egy angol tervező agyszüleménye, akit még ez a fantasztikus lehetőség sem távolított el a környezettudatosságtól. Az új denevér-autó hidrogén meghajtású, lítiumionos akkumulátorral kiegészítve, sőt valódi kerekekre sem tart igényt. Csupán egy nagyfeszültségű mezőre van szüksége a mozgáshoz, amit maga generál. Hát nem ámulatba  ejtő?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése